Beställning

Om din sökning resulterar i en träfflista kan du klicka på titeln för att visa den enskilda posten. Under denna finns en länk som heter Skicka förfrågan. Om du klickar på den får du fram ett formulär som du kan använda för att ställa en fråga.

Fyll i namn, e-postadress och din fråga och klicka på Skicka. Om frågan gått iväg som den ska får du en bekräftelse på skärmen.

Observera att större delen av vårt material är skyddat och att du därför antingen måste komma hit och kopiera det för eget bruk eller beställa det via ett lokalt bibliotek där du sedan kan hämta ut det. Endast om materialet är fritt kan vi skicka en kopia direkt hem till dig.

Om du har frågor går det naturligtvis även bra att ringa, e-posta eller besöka oss, se Om Svenskt visarkiv.

Information till bibliotek

Vi kan inte kopiera/skanna och skicka upphovsrättsskyddade texter och noter till privatpersoner. Däremot kan en låntagare via ett bibliotek få kopior av enstaka texter och noter från oss för enskilt bruk, då det räknas som fjärrlån. Beställningen måste komma från biblioteket, så vi råder dem som varit i kontakt med oss att höra av sig till närmaste bibliotek.

Biblioteken kan alltså söka upp posten i vår katalog och skicka iväg en beställning via formuläret som kommer upp när man klickar på "Skicka förfrågan". Om ni har några frågor, kontakta Svenskt visarkiv.

Denna webbplats använder kakor/cookies.

Läs om hur Statens musikverk behandlar personuppgifter.